Geplaatst op: 01-02-2022 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Adria Action Sport: upgrade van een evergreen

Adria Action Sport: upgrade van een evergreen

De Adria Action bestaat al een tijdje, een jaar of zeventien inmiddels. Toch is deze klein maar fijne caravan nog steeds geliefd onder Nederlandse caravanners. Om dat vast te houden is er een Adria Action Sport versie in het programma opgenomen. Voor hen die voor avontuurlijk kamperen gaan.

adria action

Compact en Lichtgewicht

Met een vormgeving die zich het best als elegant laat omschrijven is de Adria Action een opvallende verschijning. De caravan kwam in 2005 op de markt om het veertigjarig jubileum van Adria Mobil te vieren. Even daarna werd de Adria Action uitgeroepen tot ANWB Caravan het Jaar. De jury viel voor het opvallende ontwerp vol innovaties en het efficiënte gebruik van beschikbare woonoppervlak. Lekker compact, vederlicht en met een wulpse vormgeving. Qua design een schot in de roos want zoveel jaar na de introductie is de Action nog steeds actueel.

adria action

Adria Action Sport

Stilstand is achteruitgang, de Adria Action is daarom met zijn tijd meegegaan. Zo is er in de loop der jaren de keuze ontstaan uit drie verschillende kleurschema’s: indigo blue, antraciet en outdoor green. Ook is de caravan anno nu verkrijgbaar in vier verschillende indelingen met een interieurlengte tussen van 3,60 tot 3,90 meter. De Sport versie voegt daar het een en ander aan toe. Het maakt van de Adria Action een echte off road edition, wat ruiger en stoerder dan het origineel waar de Sport op gebaseerd is. De details van geborsteld aluminium, het hogere ALKO-chassis en de opvallende set 15 “ lichtmetalen wielen zou wel eens een jonger publiek aan kunnen spreken.

adria action

Vierpersoons 391 PH

De Adria Action Sport is aan de buitenzijde leuk om te zien, duidelijk anders dan een éénvormige witte box. Met een maximale lengte van 3,90 m is deze Adria ook compact. En toch is de caravan geschikt voor 4 personen wanneer je voor de 391 PH kiest. Met een vernuftig uittrekbed kun je in deze Action sport met z’n vieren de nacht doorbrengen. Dit uitrekbare bed hangt boven de zithoek die tot een dubbelle slaapplaats is om te bouwen. Op papier is dat een prima oplossing, In de praktijk is de slaapruimte van de omgebouwde zithoek beperkt wanneer het bed erboven is uitgetrokken. Toch kan het voor een gezin wel werken. Bij een wat langer verblijf kun je uit de voeten met een bijzettentje. Op doorreis hoeft dat dan niet. Voor één of twee nachtjes een beetje behelpen mag geen probleem zijn.adria action

Modern Interieur

Ook het interieur van de caravan is aantrekkelijk. Welke indeling of uitvoering je ook kiest, voor alle modellen geldt dat ze dan wel compact zijn, maar zonder in te leveren aan comfort. De verschillende indelingen maken daarbij lekker efficiënt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Daarbij hebben alle modellen een panoramavenster aan de voorzijde. Dat maakt er nog eens een licht en luchtig geheel van.

adria action

De Adria Action is daarmee een compacte caravan, lichtgewicht aan de trekhaak en met een leuk uiterlijk. De opbouw is van polyester, dus een malse hagelbui richt niet meteen veel schade aan. Verder staat de gewone Action op een AL-KO chassis, die voor de Sport versie met 8,5 cm verhoogd is. Een Truma verwarming zit er ook in samen met een 140L koelkast. Met meerdere usb-aansluitingen is je telefoon zo weer opgeladen. En ook het sanitair laat niets te wensen over.

adria action

Adria Action Sport 391 LH

LxBxH: 5,94 x 2,19 x 2,63
Lengte opbouw: 4,31
Aantal slaapplaatsen: 3
Leeggewicht: 993 kilo
Maximaal gewicht: 1300 kilo

Meer informatie: nl.adria-mobil.com/caravans/action

Op zoek naar een gebruikte Adria caravan? Kijk dan eens op www.camperscaravans.nl of op www.caravanstekoop.nl

Lees verder
Terug naar Caravantesten