Geplaatst op: 24-01-2022 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Globe-Traveller 2XS: buscamper met bewegingsvrijheid

Globe-Traveller 2XS: buscamper met bewegingsvrijheid

Globe-Traveller presenteerde onlangs een nieuwe buscamper. De Globe-Traveller 2XS. Een perfect passend model voor een reizend stel die alletwee willen genieten van de compacte maten die een buscamper kenmerken maar in het woongedeelte toch wat meer ruimte wensen.

Globe Traveller 2XS

De Poolse buscamperbouwer Globe-Traveller staat bekend om behoorlijk bijzondere indelingen. Bij het ontwerp van een nieuwe serie buscampers staat niets in beton gegoten zodat er telkens weer iets unieks ontstaat. Zo is het ook bij de nieuwe 2XS serie in de Globe-Traveller familie gegaan.

Globe Traveller 2XS

Vooral Meer Ruimte

De Globe-Traveller 2XS beschikt als teken aan de wand over twee gordelplaatsen. Het bankje wat bijna in alle andere buscampers wordt toegepast, is bewust achterwege gelaten. In plaats daarvan vind je op die plaats een enkele zitplaats. Maar deze kan nog steeds benut worden om tegenover elkaar te dineren of om een kaartje te leggen. Achter deze zitplaats is voorzien in de laatste Dometic-koelkast die aan alle twee de kanten open kan. Nog meer koelte vind je onder het Franse bed. Naast de koelkast is er ook een aparte wijnkoeler. Links naast het bed heeft het toilet een plaatsgevonden. De douchemogelijkheden maken er een badkamer van. Langs de rechterwand is een relatief groot keukenblok geplaatst met lekker veel bergruimte voor je kookgerei en kommaliewant.

Globe Traveller 2XS

Peugeot Boxer L3H3

Aangezien Fiat de ziel en zaligheid aan Amazon heeft verkocht waardoor er 5500 Ducato’s per jaar minder beschikbaar zijn, heeft Globe Traveller gekozen voor de Peugeot Boxer L3H3 als basisvoertuig. Met de L3 lengte van 6 meter past de bus in ieder parkeervak maar met de H3 hoogte van 2,80 meter is de Globe-Traveller 2XS hoger dan je op deze lengte meestal ziet. Die extra hoogte is voor het uiterlijk en CW waarde wat minder mooi maar is desalniettemin nodig om de bus te kunnen voorzien van een dubbele bodem en toch voldoende stahoogte over te houden. Tegen de wanden bieden greeploze bovenkasten de ruimte om van alles in op te bergen. Maar het meest opvallende in het interieur is de ruimte. In deze camper is het mogelijk je partner ten dans te vragen in plaats van te moeten gaan zitten wanneer je erlangs moet.

Globe Traveller 2XS

Explorer-Line indeling

De indeling van de 2XS is gebaseerd op het Explorer XS-model van de camperfabriek. Dat is volgens Globe-Traveller zelf de configuratie met de meeste opbergruimte. De bank is daarvoor uitgenomen waardoor er veel meer bewegingsvrijheid is ontstaan. De tafel is ook een ruimtewinner. Deze kan worden opgeborgen in de vloer. Een soort keldertje waar je ook alle schoenen in op kunt bergen. Onder het bankje is een lade voor dealtijd aanwezige diversen. Bij het bed is verder aan beide kanten een draadloze oplader aanwezig om je telefoon op uit te koken cq op te laden, afhankelijk van het merk en model. Stopcontacten om dat traditioneel met een kabeltje te doen zijn er uiteraard ook. De televisie is daarnaast zo geplaatst dat deze zowel vanuit het bed als op de cabinestoelen te zien is.

Globe Traveller 2XS

Wintervast Voor Alle Jaargetijden

Met een dubbele bodem, Truma combi 4 en de best denkbare isolatie is de Globe-Traveller 2XS in alle seizoenen net zo comfortabel. De bewegingsvrijheid in de camperbus maakt dat je bij een temperatuur die onder 0 duikt of tijdens een malse regenbui, het binnen nog steeds aangenaam vertoeven is.

De prijs voor de nieuwe Globe-Traveller 2XS in Nederland is nog niet bekend maar deze zal waarschijnlijk rond de € 75.000 euro komen te liggen.

Meer informatie: www.globe-traveller.eu

Nederlandse importeur: www.raemacaravans.nl

Op zoek naar een gebruikte buscamper? Kijk dan eens op campers.nl of www.camperscaravans.nl

Lees verder
Terug naar Campertesten