Geplaatst op: 04-01-2022 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Chausson 660: Bijzondere indeling met inloopkast

Chausson 660: Bijzondere indeling met inloopkast

Het Franse Chausson is meester in het creëren van campers met een opvallende indeling. De nieuwe Chausson 660 halfintegraal voert daarin de boventoon. Want ben je naar een camper met een inloopkast op zoek, dan is deze Chausson waarschijnlijk de enige keuze.

Chausson 660

Chaussons kennen we als slim ingerichte campers met een prijs die niet uit de bocht vliegt. De modellen worden samen met het andere label Challenger in Tournon-sur-Rhône gebouwd. In deze Trigano productielocatie lijken de designers in een vrijstaat te leven met het bedenken van onorthodoxe oplossingen als hoger doel. En dat lijkt tezamen te komen in deze nieuwe Chausson 660.

Chausson 660

Garage Verbonden Met Woonruimte

Het meest bijzondere aan dit Chausson model is geen luik wat toegang tot de garage geeft maar een toegangsdeur linksachter. Met een volledige hoogte en een eigen opstap geeft de deur toegang tot een bergruimte met stahoogte. Je kunt hier natuurlijk de fietsen opbergen, kleding of de levensmiddelen die niet in de koeling hoeven. De garage is ook te bereiken via het interieur van de 660. Hiermee is de ruimte goed vergelijkbaar met een inloopkast. Aan de rechterzijde is nog een toegang tot de berging maar die is meer van normale afmetingen. Boven deze kleine zijdeur zijn schappen geplaatst met elastiek om je bagage ook in een bocht te bergen. Daaronder vind je ook nog twee lades voor klein spul. Naast de hoge toegangsdeur is een klapbaar rekje gemaakt met vijf bakjes. Uitgeklapt blijft er dan wel weinig van de doorgang over.

Chausson 660

Slim Interieur

Ook met de woonruimte is iets bijzonders aan de hand. Een lange L-vormige bank aan de linkerkant met twee losse hockers die je zelf een plek mag geven. Tegenover de bank aan de rechterzijde is een lage kast waar de televisie met een schermdiagonaal van 80 centimeter uitschuift. De tafel heeft vier uitklapbare delen. Opgevouwen is het een salontafel en uitgevouwen kun je eraan dineren met vier of vijf man. Een gezellige avond beleven met wat gasten is in deze nieuwe Chausson 660 geen enkel probleem.

Chausson 660

Hefbed

De nacht breng je in de Chausson 660 door in een hefbed van 1,90 x 1,60 m dat elektrisch naar beneden komt zetten. Aangezien Chausson een fan is van hefbedden om ruimte te winnen in een compacte camper is het niet verwonderlijk deze oplossing in dit nieuwe model tegen te komen. De natte cel heeft een wand die het fonteintje over het toilet laat zwenken zodra je wilt gaan douchen. Tegenover de badkamer is de keuken geplaatst. Inclusief een koelkast van het compressortype met een inhoud van 135 liter. De koelkast is op een verhoging geplaatst zodat je zonder te bukken kunt zien of er nog wat te eten is. Onder de koeling is in een berglade voorzien voor bijvoorbeeld je kookgerei. Een kookplaat me twee pitten, spoelbak in het aanrechtblad, twee lades en een stel kastjes eronder maken de compacte pantry tot een bruikbaar geheel. Rechts van het werkblad is nog een wandje met een vakverdeling die het interieur verder opleukt. Daar tegenover is op een lage hangkast een soort bar gecreëerd. Hier vind je ook een open kast met een vakverdeling waarin twee glaasjes een plek vinden en ruimte is voor andere spullen die airborne mogen gaan bij een noodstop.

Chausson 660

Specificaties

  • Basis: Ford Transit, 170 pk
  • Afmetingen: 6,99 x 2,35 x 2,92 m.
  • Rijklaar: 3115 kilo
  • Laadvermogen: 385 kilo
  • Gewichtsklasse: 3500 kilo, rijbewijs B
  • Zit- en slaapplaatsen: 4 en 4
  • Prijs: vanaf € 79.950,-

Meer informatie: www.chausson-motorhomes.com

Op zoek naar een gebruikte Chausson? Kijk dan eens op campers.nl of camperscaravans.nl

 

Lees verder
Terug naar Campertesten