Geplaatst op: 13-04-2021 Geschreven door: Sanne Koens Leestijd: 4 minuten
Seizoensplek op de camping: geliefd bij Nederlanders

Seizoensplek op de camping: geliefd bij Nederlanders

Aangezien het nog onduidelijk is of we deze zomer op vakantie naar het buitenland kunnen, kiezen veel kampeerliefhebbers nu alvast voor een seizoensplek op de camping in Nederland. En dat is logisch, want een seizoensplek voor je camper, caravan of tent heeft meerdere voordelen.

Een seizoensplek is een kampeerplaats die je voor een kampeerseizoen huurt. Nadat het seizoen voorbij is, haal je je caravan, tent of camper weer weg. Zoals te lezen in dit nieuwsbericht van EenVandaag neemt de vraag naar zo’n seizoensplek op de camping toe. Ook al zijn er afzeggingen van bijvoorbeeld Duitsers, deze plekken worden al snel geboekt door Nederlanders.

Met een seizoensplek kun je het hele kampeerseizoen genieten van vakantie.
Met een seizoensplek kun je het hele kampeerseizoen genieten van vakantie.

Voordelen

En dat is ook wel logisch: een seizoensplek op de camping heeft namelijk meerdere voordelen. Je bent voor een half jaar zeker van een vakantieplek. En dat betekent dat je niet alleen een aantal weken weg kunt gaan in de zomer, maar je ook in het voorjaar en najaar kunt genieten van het campingleven. Dit scheelt dan weer in de kosten: je betaalt eenmalig voor een vakantieplek waar je steeds opnieuw heen kunt gaan.

Een ander voordeel is dat de afstanden in Nederland te overzien zijn, het kost dus relatief weinig tijd om naar je vakantieadres te rijden. Ook fijn: als je een caravan hebt, dan hoef je die maar één keer te verplaatsen. De andere keren rijd je er zo heen, alles staat al klaar voor je verblijf.

Doordat je vaker op de camping bent, raak je vertrouwd met de omgeving, de faciliteiten en de andere campinggasten. En omdat het een vaste plek is, kun je de boel ook extra gezellig inrichten met planten en lichtjes bijvoorbeeld. Het voelt dan een beetje als je tweede thuis. Je eigen vakantieplek waar je helemaal tot rust kunt komen.

Een tweede thuis waar je helemaal tot rust kunt komen.
Een tweede thuis waar je helemaal tot rust kunt komen.

Jouw seizoensplek

Bedenk van tevoren met elkaar wat jullie voorkeur is wat betreft de omgeving. Wil je regelmatig naar het strand? Is het belangrijk dat er een bos in de buurt is? Wil je lekker kunnen fietsen in de omgeving of juist graag kunnen varen? Nederland biedt gelukkig vele mogelijkheden, elke provincie heeft zijn eigen bezienswaardigheden en attracties.

De beste locaties bedacht met elkaar? Dan is het zaak de juiste camping te vinden: een die jullie bevalt én waar nog plek is. Een seizoensplek op de camping gevonden? Voordat je daadwerkelijk deze seizoensplek boekt, raden we je wel aan om de camping zeker één keer te bezoeken. Bevalt de camping? En zo ja, wat is de beste plek op deze camping? Kies bijvoorbeeld voor een plek waar je voldoende privacy hebt van de andere gasten, of een plek met de meeste voorzieningen in de buurt.

Wil je in de buurt van het strand of juist liever bij het bos kamperen?
Wil je in de buurt van het strand of juist liever bij het bos kamperen?

In Nederland kamperen

Het moet natuurlijk wel je voorkeur hebben om je vast te leggen voor een aantal maanden. Ben je juist meer een avonturier die juist graag meerdere campings ontdekt? Gelukkig zijn er nog vele andere mogelijkheden als je wilt kamperen in Nederland. Wat dacht je van kamperen bij de boer? Kijk bijvoorbeeld eens op Kamperen-bij-de-boer.com Of kamperen in iemands achtertuin? Zoek een leuke plek op Campspace.com.

Je eigen camper of caravan

Nog op zoek naar een camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of lees het laatste kampeernieuws.

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws