Geplaatst op: 22-04-2024 Geschreven door: ArimpexAdmin Leestijd: 3 minuten
Goed voorbereid op camperreis: wat niet te vergeten?

Goed voorbereid op camperreis: wat niet te vergeten?

Het op reis gaan met de camper is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het biedt de mogelijkheid om op een avontuurlijke manier de wereld te ontdekken. Je voelt je vrij tijdens het reizen omdat je eigenlijk je volledige huis altijd bij je hebt. Zeker wanneer je naar wat meer afgelegen plekken gaat, wil je natuurlijk niets vergeten. Naast de standaard dingen die je altijd meeneemt, geven we je wat tips waar je ook aan moet denken!

Standaard inpaklijst

De standaard inpaklijst is gevuld met dingen die je altijd mee op reis neemt. Hiermee bedoelen we spullen zoals genoeg kleding, financiële middelen en natuurlijk documentatie zoals je paspoort, rijbewijs en verzekeringspapieren. Houd met het inpakken van je kleding natuurlijk rekening met je uiteindelijke bestemming. Een regenjack voor heren is natuurlijk altijd slim om mee te nemen op camperreis. Als je op doorreis bent zal je met verschillende klimaten en weersomstandigheden te maken krijgen. Wees hier dan ook goed op voorbereid. Wanneer je met een camper op reis gaat moet je natuurlijk ook zorgen dat alles rondom de camper in orde is. Houdt rekening met het maximale laadgewicht van de camper en zorg dat je niet meer bij je hebt dan je nodig hebt. Omdat je natuurlijk onderweg bent, is het wel handig om goed voorbereid de weg op te gaan met goede navigatie en communicatie. Zorg dat je GPS up to date is of dat je rekening houdt met de beschikbaarheid van navigatie op je telefoon.

Voor onderweg

Als je met de camper op stap gaat, is de kans groot dat je naar een plek iets verder van de bewoonde wereld reist. Je kunt immers overal overnachten! Het is dan ook wel belangrijk om goed voorbereid onderweg te gaan. De kans dat je voor een langere periode geen supermarkt tegenkomt is namelijk groot. Zorg dat je goed voorbereid bent en bijvoorbeeld genoeg flessen drinkwater en eten bij je hebt. Neem hier weer niet een mega voorraad van mee in verband met het laadgewicht van de camper, maar wel genoeg voor de periode totdat je weer zeker weet dat er een supermarkt in de buurt gaat zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om aan je veiligheid te denken. Zorg dat je goede veiligheidssloten hebt voor op de camper, voor als je eventueel niet aanwezig bent. Ook een EHBO-kit, een brandblusser en de juiste verzekering zijn van belang voor je eigen veiligheid.

Vermaak en ontspanning!

Tijdens je camperreis ga je hoe dan ook genoeg beleven en hopelijk helemaal tot rust komen! Toch is het aan te raden om genoeg voorbereidingen te treffen voor vermaak en ontspanning voor onderweg. Je zult niet altijd op elke plek genoeg vermaak in de omgeving kunnen vinden. Zorg dat je bijvoorbeeld boeken en spelletjes bij je hebt, om wat vermaak te hebben. Ook voor andere activiteiten kun je je goed voorbereiden. Staat er een zonsopgang hike gepland? Neem goede wandelschoenen mee en een gevoerde regenjas voor als het in de ochtend nog fris is. Vergeet je camera niet en leg alle prachtige momenten die je onderweg met de camper gaat meemaken vast. Het zal de reis van je leven worden!

 

Lees verder
Terug naar Gastblogs