Feedback
0 advertenties in vergelijking


Je kan maximaal 2 advertenties vergelijken.

0
advertenties gevonden

Filteren

Categorie
Van:
Tot:

0
resulaten

0 producten

Stacaravans en chalets te koop: comfortabel in alle seizoenen

Veel Nederlandse vakantiegangers boeken voor de jaarlijkse zomervakantie een verblijf in een chalet of een stacaravan. Die twee termen worden vaak door elkaar gebruikt. Het verschil in chaletbouw is dat stacaravans wielen heeft en een chalets meer op een huisje lijkt. Een stacaravan zal die wielen tijdens de levensduur echter zelden of nooit gebruiken. Wanneer je een vakantie in je eigen chalet of stacaravan wil verblijven, dan is zowel koop als huur van één van deze soorten een optie. Wil je een chalet kopen? Op de website CampersCaravans.nl vind je zowel nieuwe als tweedehands aanbod stacaravans en aanbod chalets.

Wat is een stacaravan?

Een stacaravan heeft veel weg van een toercaravan, alleen is het formaat een flink stuk groter en kun je hem niet zomaar achter je auto haken. Vandaar de naam stacaravan. Het is de bedoeling dat de stacaravan op zijn campingplaats blijft. Oorspronkelijk zijn de oudere generatie stacaravans van aluminium gemaakt. Dit waren dunne wanden die amper isoleerden. In een stacaravan moet je om het warm te krijgen dan ook flink stoken. De stacaravan kan wel snel opwarmen, maar die warmte vervliegt ook weer. De huidige generatie stacaravans zijn meestal van GFK en veel beter geïsoleerd. Stacaravans worden in massaproductie geproduceerd waarmee maatwerk niet echt mogelijk is.

Wat is een chalet?

Een chalet kun je het beste zien als een luxere uitgave van een stacaravan. De wanden van een chalet zijn meestal gemaakt uit hout, maar ook kunststof wordt vaak toegepast. Chalets zijn gebouwd op comfort. De wanden en het dak zijn goed geïsoleerd en het geheel is net wat degelijker en gerieflijker dan een stacaravan. In tegenstelling tot een stacaravan kan een chalet geheel op maat worden gebouwd. Een chalet kun je dan ook net zo luxe maken als je wilt. Doordat een chalet een beter leefcomfort heeft, is een chalet ook in de winter goed bewoonbaar. En in veel gevallen heeft een chalet dan ook geen uiterlijke kenmerken van een caravan maar lijkt het wat meer op een volwaardige recreatiewoning. Hou er wel rekening mee als je een chalet wil kopen je ook moet nadenken over de staanplaats. Je kan een chalet kopen op camping>, chalet kopen met staanplaats, chalets te koop aan zee en zo zijn er nog vele opties. Denk hier goed over na.

Lees verder
Sluiten
Ontvang nieuw aanbod per e-mail
Getoonde advertenties: 1 - 0 van 0
Getoonde advertenties: - van 0

Laatst bekeken

advertenties gevonden. Klik hier voor de resultaten.