Geplaatst op: 16-08-2023 Geschreven door: Redactie Leestijd: 4 minuten
Waarom je een Powerbank mee moet nemen op vakantie?

Waarom je een Powerbank mee moet nemen op vakantie?

Waarom je een powerbank mee moet nemen op vakantie?

Als je gaat kamperen heb je niet altijd op de gewenste momenten een stopcontact bij de hand. Dat kan lastig zijn als je bijvoorbeeld met pech langs de weg staat of laat aankomt op de tussenstop richting Italië en alle stroompalen zitten vol. Op zulke momenten kan het handig zijn om 1 of meerdere powerbanks mee te hebben. Wij leggen je uit waar je een powerbank tegenwoordig allemaal voor kunt gebruiken en welke varianten er precies zijn.

Wat is een powerbank eigenlijk?

Voordat we je uitleggen welke soorten powerbanks er allemaal zijn is het misschien eerst goed om te weten wat een powerbank precies is en waar je op moet letten. Er zijn namelijk veel verschillende powerbanks op de markt, dus het is belangrijk om er een te kiezen die geschikt is voor jouw trip. Let daarom op de volgende punten als je een powerbank wilt bestellen:

  • De capaciteit van de powerbank. Dit wordt gemeten in milliampère-uur (mAh). Hoe hoger de capaciteit, hoe meer apparaten je met de powerbank kunt opladen.
  • Het aantal en soorten uitgangen van de powerbank. Sommige powerbanks hebben één uitgang, terwijl andere meerdere uitgangen hebben. Als je meerdere apparaten wilt opladen, is het handig om een powerbank met meerdere uitgangen aan te schaffen.
  • De snelheid waarmee de powerbank laadt. Sommige powerbanks laden sneller dan andere. Als je je apparaten snel wilt opladen, is het belangrijk om een powerbank te kiezen met een hoge laadsnelheid.

Powerbanks voor tijdens het kamperen

Vaak als je op de camping staat heb je meerdere elektronische apparaten mee die voorzien zijn van een accu. Je doet er dan ook slim aan om een powerbank van minimaal 20.000 mAh te nemen. Hierdoor kun je namelijk meerdere apparaten tegelijk opladen zodat je altijd met volle telefoons of e-readers naar het zwembad kunt gaan. Mocht je nu een laptop mee hebben dan is het wel verstandig om hier een losse powerbank voor aan te schaffen aangezien de powerbank anders binnen no time leeg is.

 

De beste powerbanks voor het backpacken

Ben je meer fan van een actievere vakantie zoals backpacken of hiken, dan wil je natuurlijk niet met een al te lompe powerbank lopen te slepen. Het is dan verstandig om voor een solar powerbank te gaan. Deze powerbanks zijn zowel via een zonnepaneel als het stopcontact op te laden waardoor ze multifunctioneel zijn. Je doet er goed aan om voor een 10.000 mAh te kiezen, hierdoor kun je jouw smartphone toch twee maal opladen is die toch nog mooi handzaam om mee te nemen.

Nog een extra tip is de kabel. Vaak worden er geen kabels meegeleverd bij powerbanks. Aangezien er een nieuwe wetgeving aankomt waarbij alle elektronische apparaten vanaf 2024 allemaal voorzien moeten zijn van een USB-C aansluiting. Het is dan ook verstandig om alvast een goede USB-C naar USB-C kabel aan te schaffen. Momenteel zijn de meeste apparaten al voorzien van een USB-C aansluiting. De geruchten gaan dat zelfs de nieuwe iPhone 15 serie wordt voorzien van een USB-C poort.

 

Powerbanks met speciale functies

Naast de normale powerbanks zijn er ook powerbanks met speciale functies. Een daarvan is een powerbank die voorzien is van een zonnepaneel. Deze hebben we al even kort benoemd maar zijn natuurlijk ideaal voor kampeerders die veel van de omgeving willen zien en lange tijden niet aanwezig zijn bij hun camper of caravan.

Naast powerbanks op zonne-energie zijn er speciaal voor de Apple fanaten ook MagSafe powerbanks. MagSafe is een draadloze oplaadtechniek van Apple zelf. Hierbij zit een magneet binnen de qi-oplader bevestigd zodat de draadloze oplader altijd perfect op de telefoon klikt. Ook de nieuwe iPhone 15 reeks wordt wederom voorzien van MagSafe, hieruit blijkt dat Apple dus wel toekomst ziet in deze techniek. Let er wel op dat je hier een geschikt iPhone 15 hoesje voor aanschaft. Er zijn namelijk telefoonhoesjes waarbij de dikte van het hoesje het MagSafe signaal stoort zodat de magneet niet goed haar werk kan doen.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg opties en redenen om een geschikte powerbank mee te nemen op vakantie. Juist voor de kampeerders onder ons kan het een goede uitkomst zijn om zo altijd bereikbaar te blijven.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws