Geplaatst op: 10-03-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 6 minuten
NKC Kampeerauto’s van het Jaar 2020

NKC Kampeerauto’s van het Jaar 2020

Een publieksverkiezing voor de beste camper van het jaar: die houdt de NKC, Europa’s grootste camperclub, ieder jaar. Bij de drie categorieën – buscamper, halfintegraal en integraal – vielen Dreamer, Carado en Weinsberg in de prijzen.

Elk jaar presenteren camperfabrikanten nieuwe modellen en upgrades van hun bestaande portfolio. Sinds enkele jaren maakt de NKC daaruit een voorselectie waar heel Nederland op kan stemmen. Dat werd dit jaar maar liefst 5.000 keer gedaan. De camperverkiezing is onderverdeeld in drie categorieën: buscamper, halfintegraal en integraal. Bij de buscampers won de Dreamer Living VAN, in de categorie halfintegraalcampers werd de Carado T338 titelhouder en in de categorie integraalcampers ging de Weinsberg CaraCore 700 MEG er met de prijs vandoor. Hieronder stellen we de winnaars aan je voor.

Buscamper van het Jaar

De Dreamer Living VAN is Buscamper van het Jaar.
De Dreamer Living VAN is Buscamper van het Jaar.

Dreamer Living VAN

Buscampers is een categorie die steeds populairder wordt. In Duitsland is het zelfs de grootste groeier onder de kampeerauto’s. De Dreamer Living VAN is een camper van Franse makelij, uit de Rapido-groep. De Dreamer valt op door de grote U-vormige zitruimte achterin, een indeling die je zelden ziet bij buscampers. De fabrikant noemt het liefkozend een woonlounge en bijzonder is dat de Dreamer voorin ook een dinette heeft. Twee leefgedeelten dus, hetgeen vrij uitzonderlijk is. En dat maakt de Dreamer Living VAN tot een comfortabele reiswagen waar je prima vrienden in kunt ontvangen. Slapen doe je boven de dinette in het hefbed en van de woonlounge achterin kun je natuurlijk een extra bed maken, fijn als de kinderen nog meegaan, of als je logés hebt.

Woonlounge in de Dreamer Living VAN.
Woonlounge in de Dreamer Living VAN.

De Dreamer is gebouwd op basis van de Fiat Ducato met standaard 140pk, ruim voldoende voor een buscamper. De Dreamer heeft een lengte van bijna 6.40 meter en het verhoogde dak levert een stahoogte op van 210 centimeter. Nog een bijzonderheid is de gescheiden douche- en toiletruimte – een unicum in buscamperland. De Dreamer heeft verder een compacte keuken met twee gaspitten, een spoelbak en een compressorkoelkast – die werkt op stroom, vandaar dat er ook een tweede huishoudaccu is ingebouwd.

Prijs vanaf € 67.600
Meer informatie: www.dreamer-van.nl

Halfintegraal van het Jaar

De Carado T338 is Halfintegraal van het Jaar.
De Carado T338 is Halfintegraal van het Jaar.

Carado T338

Heel veel camper voor een sympathieke prijs – dat is de belangrijkste reden waarom de Carado T338 bij de NKC verkiezing de meeste stemmen kreeg in de categorie halfintegraalcampers. Bij de aanschaf van een camper heb je altijd te maken met additionele kosten, zoals voor een luifel, centrale deurvergrendeling, cruisecontrol, fietsendrager, noem maar op. Bij de T338 zit dat er allemaal al op. De Carado is een compleet nieuw model van nog geen 7 meter lengte. Bijzonder is het ruimtegevoel binnen, dat onder meer ontstaat door veel lichtinval via het panoramaraam en door de ‘zichtlijnen’: je kunt helemaal voor tot achterin de camper kijken. De camper beschikt over enkele bedden die vrij hoog zijn geplaatst. Daardoor heeft de garage eronder juist weer extra bergruimte voor vakantiespullen. De enkele bedden (190 en 200 meter lang) kun eventueel ook makkelijk koppelen zodat je toch samen slaapt. De camper beschikt over een slimme, gecombineerde douche- en toiletruimte en de hoekkeuken is van alle gemakken voorzien: drie gaspitten, een spoelbakje en volop bergruimte voor kookspullen.

Slaapgedeelte van de Carado T338.
Slaapgedeelte van de Carado T338.

Boven de dinette is een hefbed geplaatst (1,95 meter lang) zodat je prima met z’n viertjes op vakantie kunt. De uitrusting is tiptop in orde. Wat zouden wij er nog bij bestellen? Misschien de 140 pk versie in plaats van de standaard 120 pk.

Prijs vanaf € 69.995
Meer informatie: www.carado.nl

Integraalcamper van het Jaar

De Weinsberg Caracore 700 MEG is Integraalcamper van het Jaar.
De Weinsberg Caracore 700 MEG is Integraalcamper van het Jaar.

Weinsberg Caracore 700 MEG

Weinsberg – een volle dochter van Knaus – schudt de markt op met een heel concurrerend prijskaartje voor een integraalcamper. De Caracore 700 MEG heeft een vanafprijs nét geen 70.000 euro. Natuurlijk komen er nog veel accessoires bij, als je de Caracore een beetje aangekleed wilt hebben. Zo zouden wij de 7,41 meter lange camper liever met een 160 pk geleverd zien dan met de standaard 120 pk. Reken voor een Caracore met automatische transmissie, cruise control, airbag voor de bijrijder, luifel, satellietschotel, upgrade voor de verwarming en dergelijke op 90 mille – nog steeds een nette prijs voor een integraalcamper. De Caracore is de allereerste integraal van Weinsberg, eerder bouwden ze alleen buscampers en halfintegraals, zoals de succesvolle Weinsberg Pepper: Nederlands best verkochtte halfintegraal.

Interieur Weinsberg Caracore 700 MEG.
Interieur Weinsberg Caracore 700 MEG.

Qua indeling is deze 700MEG voorzien van enkele bedden, een gescheiden toilet en douche, een nette hoekkeuken en een grote koelkast. Er is veel aandacht besteed aan styling, zoals je ziet aan de stoffering in twee kleuren, het meubelwerk in een warme houtkleur en bovenkastjes in crème. Voorin heeft de CaraCore een hefbed, zodat je met z’n viertjes in de wagen kunt slapen.

Prijs vanaf € 69.601
Meer informatie: www.weinsberg.nl

Aanbod campers

Op zoek naar een camper? Op CampersCaravans.nl staat een groot aanbod campers te koop. Je kunt ook eerst nog een aantal campertesten op ons blog bekijken.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws