Geplaatst op: 06-01-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 3 minuten
Kampa Dometic Sunshine Air Pro 400: de snelste luifel

Kampa Dometic Sunshine Air Pro 400: de snelste luifel

Een luifel die binnen enkele minuten staat als een huis. Dat is de Kampa Dometic Sunshine Air Pro 400. Schuif deze opblaasbare luifel voor de caravan in de peesgroef en pomp het buizenframe op. Sneller kun je niet aan koffie gaan.

Enkele jaren geleden kwamen na jarenlange ontwikkeling de eerste Kampa Dometic AirFrame-tenten beschikbaar. Dit bracht een revolutie teweeg in de gebruikelijke manier van kamperen. Verdwenen zijn namelijk de gebruikelijke metalen of uit glasvezel vervaardigde stokken, het worstelen met het tentframe en het bij elkaar zoeken van de juiste onderdelen. Sterke, onder hoge druk opblaasbare AirFrame poles zijn ervoor in de plaats gekomen. Het grootste voordeel van dit systeem is dat het AirFrame al is bevestigd aan de tent en handmatig of elektrisch opgepompt kan worden Een tent opzetten was nog nooit zo leuk, eenvoudig en probleemloos.

Een enkel ventiel

De Sunshine Air Pro 400 caravanluifel heeft slechts één enkel ventiel. Met de meegeleverde tweewegpomp staat de luifel voor je er erg in hebt. De Kampa luifel heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van een exemplaar met stalen stangen en poten. Een stevige windvlaag kan namelijk geen schade veroorzaken. De slangen vol lucht maken geen deuken of krassen op het dak of de wand als het onverhoopt misgaat. De caravanluifel is opgebouwd uit dubbellaags Weathershield polyesterdoek. De luifel weegt daarmee slechts 8,2 kilo. De Kampa Dometic Sunshine Air Pro 400 is verder 4 meter breed en 2,5 meter diep. De caravanluifel is geschikt voor caravans met een hoogte van 2,35 tot 2,50 meter. Opgevouwen is het eenvoudig en gemakkelijk op te bergen. voor een pakketje van zo’n 70 bij 27 centimeter is altijd wel een plekje te vinden.

Opties zijn er ook. De Kampa Sunshine Air Pro 400 is uit te breiden met twee zijwanden. Deze bieden bescherming tegen de wind én zorgen voor meer privacy. De zijwanden komen inclusief twee aluminium stokken waar de wanden aan hangen. Deze kun je niet opblazen. De losse zijwanden zijn verkrijgbaar vanaf € 200,-, de Kampa Dometic Air Pro 400 opblaasbare caravanluifel zelf is te koop vanaf € 520,-

Meer informatie: Kampa Dometic.

Op zoek naar een caravan waar deze luifel aan past? Kijk dan eens op CampersCaravans.nl

Productaanbod milieustickers en vignetten

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws