Geplaatst op: 11-05-2021 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Hoe kies je de juiste camping barbecue?

Hoe kies je de juiste camping barbecue?

Bij kamperen hoort ook buiten koken én eten, zoals op een camping barbecue. Tegenwoordig zijn de opties voor buiten koken een stuk uitgebreider dan vroeger. Er zijn barbecues in alle soorten en maten, die je allemaal eenvoudig meeneemt op vakantie. Wij zetten de verschillende modellen voor je op een rij.

Dat is nog eens vakantie vieren! Je steekt de barbecue aan, pakt er een biertje of wijntje bij en ondertussen maak je een kletspraatje met je vakantiebuurman. Alleen welke soort camping barbecue kies je?

Houtskool, gas of elektrisch?

Allereerst is er de keuze tussen houtskool, gas en elektrisch. Houtskoolbarbecues en kamperen is geen ideale combi. De meeste houtskoolbarbecues neem je niet eenvoudig mee, maar belangrijker nog: op veel campings in Europa is het verboden om te barbecueën op houtskool. Een gas- of elektrische barbecue biedt dan een uitkomst. Aangezien niet elke kampeerplek beschikt over voldoende stroom, zit je met een gasbarbecue altijd goed. CADAC is specialist op het gebied van camping barbecues en biedt modellen voor elke gezinssamenstelling en voor elk type kampeerder!

Skottelbraai
De Skottelbraai.

De praktische Skottelbraai

Ga je voor het eerst kamperen? Moet de barbecue vooral praktisch zijn, niet te veel kosten en toch jaren mee gaan? Denk dan aan de originele Skottelbraai, of zijn nieuwere broertje; de Paella Braai. Deze driepoten wegen weinig en zijn eenvoudig mee te nemen door het afneembare onderstel. Hij wordt geleverd met een Skottel of een paella pan, waarvan de diameter groot genoeg is om er van alles op te bereiden; aardappeltjes met vlees, roerbakgerechten, pannenkoeken of een heerlijke risotto. Zo kun je eenvoud en gemak toch combineren met een gevarieerde maaltijd.

De compacte Safari Chef

Safari Chef 30Kook je voornamelijk voor twee of drie personen? Of heb je weinig ruimte in je auto of camper? Dan is de Safari Chef ideaal. Met zijn inklapbare pootjes en lichte gewicht (minder dan 4kg!) neem je hem eenvoudig mee. Het compacte formaat vormt geen belemmering in de mogelijkheden. Deze kleine alleskunner wordt standaard geleverd met een BBQ rooster, een bakplaat, een pandrager en een pan, die tevens dienst doet als deksel als je hem omdraait.

Camping barbecue Grillo Chef

Als je met je gezin gaat kamperen kook je meestal voor zo’n 4 personen. Bij voorkeur neemt de barbecue niet te veel ruimte in, als je met de auto gaat. Toch wil je wel een complete maaltijd bereiden voor je gezin. De Grillo Chef is een handig toestel met een afneembaar onderstel. Je kunt er op bakken, grillen, koken en stoven en je bergt hem eenvoudig weer op in de meegeleverde draagtas.

De luxe Carri Chef

Carri ChefGa je met je gezin, vrienden of familie kamperen en wil je wat meer luxe? Ga dan voor de Carri Chef. Deze barbecue heeft schroefpoten en een ‘kruidenplateau’ voor extra stevigheid. Met een diameter van 50cm is de Carri Chef het grootste model in de CADAC camping range, maar ook het model met de meeste mogelijkheden! Er zijn maar liefst 8 kookoppervlakken beschikbaar, zodat je elk denkbaar gerecht kunt maken op deze luxe all-in-one barbecue.

Tafel BBQ Citi Chef

Wil jij de show stelen op de camping? Je nieuwe campingburen jaloers maken met een hippe, maar veelzijdige barbecue? Dan kies je voor de nieuwste aanwinst binnen de CADAC familie: de Citi Chef 40. Deze tafelbarbecue is verkrijgbaar in 3 trendy kleuren en is onverwacht veelzijdig!

De Citi Chef.
De Citi Chef.

Vergelijk de barbecues

Safari Chef Grillo Chef Skottelbraai Carri Chef Citi Chef 40
Diameter 30cm 40cm 50cm 50cm 40cm
Hamburger index 6 10 16 16 10
Gewicht 3,6 kg 5 kg 6 kg 12 kg 6 kg
Aantal kookopties* 7x 7x 3x 8x 7x
Type Braai Tafelmodel Driepoot Driepoot Schroefpoten Tafelmodel
Adviesprijs v.a. € 109,95 v.a. € 139 € 99 v.a. € 229 € 199

Voor meer informatie over CADAC klik je hier

Nog op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of lees het laatste kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws