Geplaatst op: 19-06-2021 Geschreven door: Sanne Koens Leestijd: 3 minuten
Hobby Beachy: lichtgewicht caravan voor het strand

Hobby Beachy: lichtgewicht caravan voor het strand

Voor het jaar 2022 komt Hobby met een nieuw concept caravan op de markt, en wel de Hobby Beachy. Een lichtgewicht caravan die volledig is geïnspireerd door het strandleven. Met de retro look en het moderne interieur wil Hobby het strandgevoel en ‘vanlife’ vastleggen.

Het meest opvallend aan de caravan is de grote achterdeur, die net als de achterklep van een camper opent. De zitgroep is daarom ook in het achterste gedeelte van de caravan geplaatst, zo kun je heerlijk zitten en van het uitzicht genieten. Dit werkt natuurlijk perfect op het strand, maar ook op andere, adembenemende plaatsen. De zijbanken kunnen voor de nacht worden omgebouwd tot een bed van 200 x 180 cm.

Het bed van de Hobby Beachy.
Het bed van de Hobby Beachy.

Interieur Hobby Beachy

Zoals te zien is in onderstaande video over het ontstaan van de Beachy werd voor het ontwerp van het interieur de Deense ontwerpster Anne Halskov ingeschakeld. Het resultaat mag er zijn: een warme, frisse en huiselijke stijl, die vooral gericht is op de jongere doelgroep.

Geen gas

Het keukenblok aan de voorwand bevat een uittrekbare Dometic-koelkast van 38 liter en een spoelbak die is aangesloten op vers water tanks en afvalwatertanks van 13 liter. Er is geen gasfornuis aanwezig. Koken kun je doen op een portable keuken of een barbecue. Ook is er geen ruimte voor een badkamer ingedeeld. In de ruime kledingkast aan de voorzijde kun je echter wel een mobiel toilet kwijt.

Interieur van de Hobby Beachy.
Interieur van de Hobby Beachy.

Lichtgewicht caravan

Het kleinste model Hobby Beachy weegt 900 kilo en kan een belasting van 200 kilo aan. Doel is dat de caravan ook door elektrische auto’s getrokken kan worden. De Hobby Beachy is beschikbaar in drie indelingen: 360, 420 en 450. Zowel de 360 als de 420 zijn geschikt voor twee volwassenen en één kind terwijl de 450 plaats biedt aan twee volwassenen en twee kinderen. De prijzen beginnen in Duitsland bij 11.950 euro en stijgen met 1000 euro voor de grotere versies. Voor Nederland zijn de prijzen nog niet bekend.

Meer informatie: www.beachy.de/en

Genieten op het strand.
Genieten op het strand.

Nu al een caravan?

Deze caravan is nu nog niet te koop. Mocht je nu al een caravan willen kopen, bekijk dan ons uitgebreide aanbod. Of lees hier nog meer kampeernieuws.

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws