Geplaatst op: 16-01-2021 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
ANWB Camping van het Jaar 2021

ANWB Camping van het Jaar 2021

In de diverse categorieën zijn de winnaars van de ANWB Camping van het Jaar 2021 Awards bekend gemaakt. Dit jaar werden uitgeroepen tijdens het online-evenement ‘Camp to the future’. De eer is aan een viertal bedrijven toegekend.

Vier Categorieën

Bij deze verkiezing komt er geen vakjury meer aan te pas. De campings worden volledig gekozen door Nederlandse kampeerders. Die geven de campings, verdeeld over vier categorieën, de benodigde punten. Dit gebeurt op basis van negen verschillende criteria. Daarvan weegt niet alles even zwaar waardoor het niet zo is dat de camping met de meeste stemmers ook automatisch de winnaar is. De verkiezing wordt al sinds 1987 gehouden. In de afgelopen zomerperiode stemden 25.000 mensen op hun favoriete camping.

Zowel stemmers met een eigen kampeermiddel als huurders van een accommodaties deden mee. Komende zomer gaan de stembussen overigens opnieuw open. Vanaf juni kan iedereen zijn favoriete camping nomineren. Maar zover is het nu nog niet. Eerst maar eens de winnaars van dit jaar in het zonnetje zetten. Een heel jaar lang mogen onderstaande campings zich ANWB Camping van het Jaar 2021 noemen.

Camping De Nesse
Camping De Nesse

De Beste Kleine Camping

Camping De Nesse, Limmen: Een zeer goed verzorgde en autovrije minicamping. in 2019 ook al tot ANWB Camping van het Jaar verkozen, ligt in een groene omgeving met een hoge haag rondom. Alle staanplaatsen hebben een tegelplateau. Daarnaast is er een zand/water-speelplaats en een kleine dierenweide. In de grote overdekte fietsenstalling zijn oplaadpunten te vinden. De camping is een goed uitgangspunt voor fietstochten. Het natuurgebied Noord-Hollands Duinreservaat vind je op 4 km afstand.

Camping de Paal
Camping de Paal

De Fijnste Gezinscamping

Camping de Paal, Bergeijk: Deze camping won in 2018 en 2019 ook al een prijs bij de ANWB verkiezing. Met name geschikt voor jonge gezinnen of sportieve rustzoekers. Met grotendeels autovrije, lekker ruime plaatsen aan straatjes of op velden. Ook zijn er buitenspeeltuinen, een overdekte waterspeeltuin en een uitgebreid zwembadencomplex met alle denkbare vormen van waterrecreatie. Activiteiten zijn er ook volop, zoals het meespeelkindertheater en kanovaren.

Vakantiepark Het Lierderholt
Vakantiepark Het Lierderholt

De Meest Gewaardeerde Huuraccommodatie

Vakantiepark Het Lierderholt, Beekbergen: Eveneens een oude bekende als een winnaar in deze categorie. De camping bestaat uit een glooiend, bosachtig terrein met vele voorzieningen en voor een groot deel autovrij. Een deel van de staanplaatsen grenst direct aan de wildroute. Op een aantal velden hebben ouders goed zicht op hun spelende kroost. Iedere week zijn er natuurtochten onder begeleiding. Ook is er regelmatig livemuziek te beleven. De camping heeft een verwarmd rechthoekig buitenzwembad én een verwarmd kleuterbad. Dit heeft een leuke kinderglijbaan, fonteintjes en waterspuiters.

Camping De Helfterkamp
Camping De Helfterkamp

De Mooiste Charmecamping

Camping De Helfterkamp, Vaassen: Een mooie camping waar je rust en ontspanning ervaart. Gezinnen met jonge kinderen en senioren vormen de grootste groep bezoekers. De kampeervelden zijn voor een groot deel autovrij. De sfeer is daarnaast ontspannen en gemoedelijk. Voor de kindjes zijn er speeltuinen. Bij slecht weer kun je terecht in de boerenschuur of in de hooiberg. Daar is een bibliotheek, tv en poolbiljart. Tweemaal per week komt een foodtruck de camping bezoeken. In de nabijgelegen kroondomeinen zijn vele wandel- en fietsroutes te volgen.

Op zoek naar een kampeermiddel om deze campings van het jaar 2021 te bezoeken: Kijk dan eens op CampersCaravans.nl

 

Lees verder
Terug naar Kampeernieuws